لوگو دکتر بهاره مرادیان
۴ دقیقه
خارج شدن باد از واژن

خروج باد از واژن

آنچه می خوانید...
خروج باد از واژن

خروج باد از واژن بر خلاف خروج باد از مقعد امری غیر طبیعی است. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که هوای محبوس شده داخل واژن به یک باره خارج می‌شود. این عمل غیر ارادی بوده و فرد توانایی جهت کنترل آن ندارد. خارج شدن باد از واژن صدایی مانند نفخ معده و یا صدایی مشابه خروج باد از مقعد خواهد داشت. با اینکه خارج شدن باد از واژن ممکن است خجالت آور باشد اما باید بدانید که این مورد رایج بوده و در اکثر موارد بی‌خطر می‌باشد و مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌نماید. اما در صورتی که همراه با خروج باد از واژن دارای علائم دیگری نیز هستید ممکن است به بررسی و درمان‌های تخصصی احتیاج داشته باشید.

علائم خارج شدن باد از واژن

مهم ترین علامت احساس خروج باد از واژن و صدایی است که ایجاد می‌شود، این صدا مشابه صدای خروج باد از مقعد می‌باشد. لحظاتی پیش از خروج باد از واژن ممکن است احساس کنید که گاز در واژن شما حرکت می‌نماید و پس از چند ثانیه این باد خارج می‌شود. برخلاف بادی که از مقعد خارج می‌شود، باد واژن هیچ گونه بویی ندارد زیرا با سیستم گوارش ارتباط ندارد.

بیش تر بخوانید => تعیین جنسیت با IVF

دلایل ایجاد باد در واژن

کانال واژن ناحیه‌ای عضلانی است که قسمت ابتدایی ناحیه‌ی تناسلی را تشکیل می‌دهد و شما در هنگام قاعدگی تامپون را در این محل قرار می‌دهید. هوا بنا به دلایل مختلف ممکن است در این ناحیه حبس شود، زمانی که محلی برای خروج هوای جبس شده نباشد به ناچار این هوا از طریق واژن خارج می‌شود، بیرون رانده شدن هوا منجر به ایجاد صدایی می‌شود که در هنگام خروج باد از واژن می‌شنوید.

برخی از دلایلی که موجب محبوس شدن هوا در داخل واژن می‌شوند عبارتند از:

رابطه جنسی

رابطه جنسی را می‌توان به عنوان اصلی‌ترین دلیل خروج باد از واژن مطرح کرد. با ورود و خروج آلت تناسلی، اسباب بازی جنسی و یا هر شی دیگر به واژن، هوا ممکن است با فشار وارد واژن شود. احتباس هوا با تغییر موقعیت و یا در برخی زمان‌های دیگر ممکن است با خروج ناگهانی باد از واژن همراه شود.

استفاده از تامپون

مانند رابطه‌ی جنسی، قرار دادن تامپون و یا کاپ قاعدگی در داخل واژن ممکن است موجب شود هوا داخل کانال واژن وارد شود، همزمان با خارج کردن تامپون و یا کاپ قاعدگی ممکن است متوجه خروج باد از واژن به همراه صدای خروج باد باشید.

ضعیف بودن عضلات کف لگن

یائسگی، زایمان و سایر موارد می‌تواند موجب ضعیف شدن عضلات کف لگن و ایجاد باد در واژن شود.

معاینات واژینال

خروج باد در هنگام معاینه‌ی واژینال امری رایج است. زمانی که اسپکولوم وارد واژن می‌شود هوا نیز وارد واژن می‌شود و پس از معاینه به صورت باد واژن خارج می‌شود.

فیستول واژن

فیستول سوراخی است که ممکن است بین بین واژن و دستگاه ادرار و یا گوارش (مثانه و راست روده) به دلیل ترما، جراحی و سایر بیماری‌ها ایجاد شود. در صورتیکه باد واژن به دلیل فیستول ایجاد شده باشد با علائم دیگری مانند ترشح ادرار، ادرار بد بو و یا بی‌اختیاری مدفوع نیز مواجه خواهید شد.

حرکات بدن و برخی تمرینات ورزشی مانند یوگا و یا دویدن ممکن است موجب احتباس هوا در واژن شوند.

بیش تر بخوانید => تعیین جنسیت با IUI

درمان خارج شدن باد از معده

خروج باد از معده منجر به ایجاد درد و ناراحتی نمی‌شود و همان طور که اشاره شد در اکثر موارد دلیل ایجاد باد در واژن عوامل طبیعی می‌باشد اما در برخی موارد خروج باد از معده ممکن است علامت یک بیماری جدی مانند فیستول واژن باشد. در صورتی که در واژن خود احساس درد دارید و یا سایر علائم غیرطبیعی را حس می‌نمائيد باید در اولین فرصت به متخصص زنان و زایمان مراجعه نمائید تا مشکل شما مورد بررسی و درمان قرار بگیرد.

درمان‌هایی که پزشک برای شما ارائه می‌نماید با توجه به عامل بیماری عبارت است از:

  • تقویت عضلات کف لگن: همان طور که پیشتر اشاره کردیم یکی از دلایل خروج باد از واژن ضعیف بودن عضلات کف لگن می‌باشد بنابراین با انجام تمرینات ورزشی مانند کگل و یا تمریناتی که فیزیوتراپ برای شما تجویز می‌نماید می‌توانید به تقویت و سفت کردن عضلات کف لگن بپردازید و این مشکل را درمان نمائید.
درمان خروج باد از واژن
  • در مواردی که گاز واژن به دلیل فیستول در واژن ایجاد شده باشد احتیاج به درمان‌های تخصصی مانند جراحی می‌باشد.

جلوگیری از خارج شدن باد واژن

همان طور که اشاره کردیم خروج باد از واژن امری طبیعی بوده که در هنگام رابطه‌ی جنسی، ورزش و یا پس از زایمان ممکن است ایجاد شود و نمی‌توان از ایجاد آن پیشگیری نمود اما در صورتی که خروج باد از واژن موجب اختلال در زندگی روزمره‌ی شما شده است می‌توانید به پزشک متخصص مراجعه نمائید تا راهکارهای مناسب را به شما ارئه دهد.

دکتر بهاره مرادیان

متخصص زنان، زایمان و نازایی ​
- مدرک دکترای پزشکی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تهران
- مدرک تخصص زنان و زایمان و نازایی در سال ۹۷ از دانشگاه علوم پزشکی ایران و دارای بورد تخصصی زنان و زایمان

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *