لوگو دکتر بهاره مرادیان
دکتر بهاره مرادیان / بیماری های زنان / همه چیز در مورد خونریزی های شدید قاعدگی
۶ دقیقه
درباره-خونریزی-های-شدید-قاعدگی

همه چیز در مورد خونریزی های شدید قاعدگی

آنچه می خوانید...

بسیاری از خانم ها در فواصل مشخص شده ای که معمولا از 24 تا 28 روز می باشد، عادت ماهانه را تجربه می کنند. دوره ای که مربوط به عادت ماهانه است، به طور معمول 28 روز به طول می انجامد. خونریزی های شدید قاعدگی یکی از مشکلاتی است که برخی از خانم ها با آن مواجه می شوند. مشکلات زیادی موجب خونریزی شدید می شود که هر یک از این مشکلات روش های درمانی متفاوتی دارند. برخی از مهم ترین دلایلی که مربوط به عخونریزی شدید دوران قاعدگی می باشد را در ادامه معرفی می کنیم.

دلایل خونریزی های شدید قاعدگی

برخی از مهمترین دلایل خونریزی های شدید قاعدگی عبارت است از :

عدم تخمک گذاری

 عدم تخمک گذاری یکی از مهم ترین دلایل خونریزی شدید قاعدگی است. این مشکل زمانی به وجود می ‌آید که تخمدان ها هر یک بار در ماه تخمک مورد نیاز را آزاد نمی کنند. یعنی تخمک گذاری در رحم رخ نمی دهد. این مشکل موجب می گردد که عادت ماهیانه نامنظم گردد و یا در برخی از موارد اتفاق نیفتد. عدم تخمک گذاری به طور معمول در خانم‌ هایی که نوجوان هستند و یا در خانم هایی که دوران یائسگی را به سر می ‌برند رخ خواهد داد. خانم هایی که به تخمدان پلی کیستیک مبتلا می باشند تخمک گذاری شان نامنظم است.

بافت غیر طبیعی رحم

 بافت غیر طبیعی رحم یکی دیگر از مشکلات و دلایل خونریزی شدید قاعدگی می باشد. توده های غیر سرطانی زیادی وجود دارند که هر یک از آنها در رحم رشد خواهند کرد. این توده ها موجب خونریزی بسیار شدید در دوران قاعدگی می گردند. از جمله بافت های غیر سرطانی پولیپ ها هستند که بسیار کوچک می باشند و در قسمت مخاط رحم رشد می نمایند. فیبروم ها از دیگر توده های غیر طبیعی هستند که موجب خونریزی بسیار شدید در دوران قاعدگی می گردند.

گرایش به خونریزی

 گرایش به خونریزی از دیگر دلایل خونریزی شدید قاعدگی می باشد. خانم هایی که بیماری خاصی دارند و بیماری آنها با خونریزی در ارتباط است در معرض مبتلا شدن به خونریزی شدید در دوران ماهیانه شان هستند. به عنوان مثال خانم هایی که تعداد پلاکت های خون شان کم می باشد و همچنین رقیق کننده های خون استفاده می کنند گرایش به خونریزی شدید دارند.

بیش تر بخوانید : جراحی هیسترکتومی

علائم خونریزی های شدید قاعدگی

علائمی که مربوط به خونریزی شدید قاعدگی می باشد متفاوت است. خانم هایی که خونریزی شدید دارند نیاز است که نوار بهداشتی خود را در هر یک ساعت یا در هر سه ساعت تعویض کنند. نوار بهداشتی آنها پر از خون می شود. در صورتی که خونریزی خانم ها بیشتر از هفت روز طول بکشد یعنی دچار خونریزی بسیار شدید قاعدگی شده ‌اند. اگر خانم ها به دلیل خونریزی شدید باید از تامپون و نوار بهداشتی به صورت همزمان استفاده کنند یعنی خونریزی شان شدید است. در صورتی که خانم ها در طول شب نیاز شدیدی به تعویض نوار بهداشتی داشته باشند یعنی خونریزی شدید در دوران قاعدگی دارند. لخته های خون که بزرگتر از یک اینچ هستند، نشان دهنده بیماری خونریزی شدید می باشد. این نوع خونریزی خطرناک می باشد و امکان دارد که در برخی از موارد تهدید کننده شود.

روش های درمانی خونریزی های شدید قاعدگی

روش های درمان خونریزی های شدید قاعدگی متفاوت است. هر یک از این روش ها بر اساس نظر پزشک و مشکل بیمار انجام خواهد شد. برخی از مهمترین روش هایی که پزشکی جهت درمان خونریزی شدید قاعدگی تجویز می کند عبارت است از :

داروهای هورمونی

 روش هورمونی برای جلوگیری کردن از بارداری انجام خواهد شد. اما باید بدانید که این روش یکی از بهترین روش های جلوگیری از خونریزی شدید قاعدگی می باشد. این داروها از خونریزی بسیار شدید قاعدگی جلوگیری می ‌کنند و گرفتگی ‌های عضلانی را کاهش می دهند. داروهای هورمونی امکان دارد که بعد از یک دوره درمانی بهبودی فرد را رقم بزنند. برخی از داروهای هورمونی به مدت سه هفته باید استفاده شوند. بعد از آن برای یک هفته استفاده نشوند.

قرص پروژستین

 قرص پروژستین یکی دیگر از روش های درمان خونریزی شدید قاعدگی می باشد. این قرص از جمله قرص هایی می باشد که برای رفع مشکل خونریزی های شدید قاعدگی تجویز می گردد. بسیاری از خانم ها از آنجایی که تخمک گذاری نامنظم دارند این قرص را می خورند. مصرف این قرص حدود ۵ الی ۱۴ روز در ماه باید به صورت روزانه انجام شود. این قرص برای کاهش ضخامت مخاط رحم تجویز می‌ شود. همچنین خونریزی بسیار شدید را درمان می‌ کند.

داروهای ضد التهاب

 داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی به عنوان یکی دیگر از روش های درمان خونریزی های شدید قاعدگی هستند. این داروها گرفتگی عضلات و خونریزی شدید قاعدگی را می ‌توانند کاهش دهند. داروهای ضد التهاب ارزان هستند و عوارض جانبی ندارند. شما برای کاهش دادن درد و خونریزی خود می توانید از این داروها استفاده کنید.

بیش تر بخوانید : درباره کیست بارتولن

داروهای آنتی فیبرینولیتیک برای درمان خونریزی شدید قاعدگی

 داروی های آنتی فیبرونولیتیک از دیگر داروهایی هستند که برای درمان خونریزی شدید قاعدگی تجویز می شوند. در کوتاه‌ ترین زمان این داروها می توانند سرعت خونریزی را کاهش دهند. خانم ها هر ماه تنها باید در روزهای مشخص شده‌ ای از این دارو استفاده کنند. اگر از این دارو استفاده کنید شانس بارداری را از خود نمی گیرید. اثرات جانبی خاصی مانند گرفتگی عضلات و سردرد از این داروها دریافت می شود.

ابزارهای داخل رحمی برای درمان خونریزی شدید قاعدگی

 ابزار داخل رحمی هورمونی یکی از دیگر روش های درمان خونریزی های شدید قاعدگی می باشد. ساختار این ابزار به گونه ای می باشد که به آرامی هورمون پروژسترون را وارد رحم می کند. در این ابزار استروژنی قرار نگرفته است. به مدت ۵ سال خانم ها با استفاده از این ابزار از خونریزی شدید و بارداری جلوگیری می نمایند. این دستگاه به وسیله پزشک باید درون رحم جای بگیرد.

تزریق

تزریق به عنوان یکی دیگر از روش های درمان خونریزی های شدید قاعدگی می باشد. مدروکسی پروژسترون یکی از هورمون های شبیه پروژسترون می باشد که خانم ها باید هر سه ماه یکبار آن را تزریق کنند. این درمان موجب جلوگیری از بارداری می شود و خونریزی شدید قاعدگی را می تواند کاهش دهد. این آمپول برای خانم هایی توصیه می شود که به مدت یک سال نمی‌ خواهند باردار شوند.

دکتر بهاره مرادیان

متخصص زنان، زایمان و نازایی ​
- مدرک دکترای پزشکی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تهران
- مدرک تخصص زنان و زایمان و نازایی در سال ۹۷ از دانشگاه علوم پزشکی ایران و دارای بورد تخصصی زنان و زایمان

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *