زگیل تناسلی یکی از بیماری های شایع دستگاه تناسلی است که سرایت آن زیاد است و با اولین تماس جنسی سریعا انتقال می یابد و نوعی برجستگی ها و زائده هایی در اطراف مقعد و ناحیه تناسلی به وجود می آید. این بیماری هر روز در حال پیشرفت بوده و ابتلا به آن رو به افزایش است. کسانی که به زگیل تناسلی دچار شده اند، دنبال راه هایی هستند که به سرعت درمان شوند. در این مقاله قصد داریم تا درباره علائم آن و دلیل ابتلا به آن و راه های تشخیص و درمان صحبت نماییم.
بیش تر بخوانید : تبخال تناسلی
زگیل تناسلی چیست؟
زگیل تناسلی نوعی بیماری عفونی است که اصلی ترین عامل ایجاد آن ویروسی به نام HPV یا پاپیلومای انسانی است که دارای DNA است. این ویروس می تواند حتی از طریق تماس پوست و یا رابطه جنسی انتقال یابد.
به دلیل تغییر لایف استایل و الگوها و عادات جنسی، سن شیوع این بیمار کاهش یافته و حتی به 12 سال نیز رسیده است. شیوع این بیماری در مردان و زنان به یک اندازه است و معمولا افراد مابین 12 الی 35 سال را که به لحاظ جنسی فعال هستند را دربر می گیرد. یکی از بهترین راه های پیشگیری این بیماری واکسن زگیل تناسلی که بهترین نوع آن واکسن گارداسیل است. این واکسن علاوه بر پیشگیری از ابتلا به زگیل تناسلی، از ابتلا به سرطان رحم نیز جلوگیری می کند.
علائم و نشانه های زگیل تناسلی
زگیل تناسلی همواره با نشانه ها و علائم مشخصی همراه است که فرد خود می تواند آن ها را تشخیص دهد. البته یک سری زائده هایی نیز ممکن است در دهانه رحم و یا درون واژن به وجود بیایند که علائم خاصی ندارند. به همین دلیل است که می گویند تشخیص علائم آن در مردان راحت تر است.
به همین دلیل است که برای تشخیص نشانه های زگیل تناسلی در خانم ها، باید بررسی ها بیش تری صورت بگیرد. افراد با دیدن علائم و نشانه ها به وجود این بیماری پی می برند، در حالیکه ممکن است قبل آن نیز وجود داشته باشد.
زگیل تناسلی در مردان
از علائم زگیل تناسلی می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- زائده و برجستگی های سفید، بدون رنگ و گوشتی در اطراف مقعد و ناحیه تناسلی به صورت تک زگیل و پراکنده و ریز
- برآمدگی هایی بزرگ به صورت خوشه ای و متمرکز در یک جا
- رنگ زگیلهای تناسلی غالبا به رنگ پوست است ولی در برخی موارد ممکن است تیره تر یا روشن تر از رنگ پوست فرد باشد.
- در افرادی که رابطه ی جنسی دهانی داشتهاند این زائدهها ممکن است در اطراف نواحی دهان، زبان، لب ها و گلو ایجاد شده باشد.
- احساس خارش و سوزش در محل زگیلها
- وجود رطوبت و ترشح در محل زگیلهای تناسلی
- اگر زائدهها در مسیر مجاری ادراری قرار گرفته باشند میتوانند باعث ایجاد خونریزی، بروز درد و انسداد مجاری ادراری شوند.
زگیل تناسلی زنان
برای تشخیص زگیل تناسلی در زنانف ابندا پزشک متخصص با استفاده از یک معاینه ساده بررسی می کنم که درون و بیرون واژن زائده مشکوکی وجود دارد یا نه. در صورتی که این زائده ها وجود نداشت و یا با چشم دیده نشود، با استفاده از یک سری تست هایی به تشخیص آن ها می پردازد.
در صورتی که احتمال ابتلای فرد به ویروس HPV و یا سایر عفونت های ناشی از آن وجود داشته باشد پزشک از روش های دیگری برای تشخیص ویروس در بدن فرد استفاده میکند. این روش ها عبارتند از :
- تست پاپ اسمیر
- آزمایش خون
تست پاپ اسمیر
برای تشخیص HPV و بررسی خطرات احتمالی آن به زنان بالای 35 سال توصیه می شود که حداقل سالیانه یک بار پاپ اسمیر انجام دهند. این آزمایش فقط برای خانم ها انجام می شود و مختص آن هاست. در این تست با نمونه برداری از سلول های دهانه ی رحم و واژن ی توان یک بررسی دقیق پیرامون این بیماری و تبعات آن انجام داد. همچنین تست پاپ اسمیر بسیاری از عفونت ها و سرطان هایی که دستگاه تناسلی زنان را درگیر خود می کند را به خوبی نشان می دهد.