لوگو دکتر بهاره مرادیان
دکتر بهاره مرادیان / بیماری های زنان / پرده بکارت و اطمینان از سالم بودن آن
۴ دقیقه
اطمینان از سالم بودن پرده بکارت

پرده بکارت و اطمینان از سالم بودن آن

آنچه می خوانید...
پرده بکارت

پرده بکارت در واقع نوعی بافت است که اطراف دهانه واژن با آن پوشش داده می شود. این بافت از هنگام تولد وجود داشته و با رشد فرد نیز رشد کرده و شکل می گیرد. این بافت می تواند به مرور نازک و حتی پاره شود. البته این مساله به خودی خود صورت نمی گیرد وی می تواند بر اثر حئادث یا آسیب و یا داشتن رابطه جنسی پاره شود. برخی افراد با شکستن پرده بکارت احساس درد یا خونریزی می کنند. اما بیش تر ان ها نمی شوند.

پرده بکارت چیست؟

پرده بکارت ناحیه ای کوچک و نازک از بافت در دهانه واژن است. این ناحیه توسط دیگر بافت های باقی مانده از رشد جنین تشکیل می شود. اندازه، شکل و ضخامت پرده بکارت برای هر فردی، منحصر به فرد است و می تواند در طول زمان تغییر کند. هنگامی که بهمتولد می شوید، پرده بکارت معمولاً یک تکه بافت حلقه ای شکل است که دهانه واژن را احاطه کرده است. گاهی اوقات فقط قسمت پایین دهانه واژن را می پوشاند. در موارد نادر، پرده بکارت کل دهانه واژن را می پوشاند و سبب ایجاد مشکلاتی در قاعدگی نظیر خونریزی های شدید قاعدگی می گردد.

پرده بکارت به عنوان شاخصی از فعالیت های جنسی است که همچون پوشش سخت و مهر مانندی سبب مسدود شدن واژن می شود ولی معمولاً هیچ ارتباطی با این که آیا یک زن (یا فردی که در هنگام تولد به او زن اختصاص داده شده است) رابطه جنسی داشته ندارد. در واقع این پرده نرم و الاستیک است و لزوماً دهانه واژن را مسدود نمی کند.

جنس پرده بکارت از چیست؟

پرده بکارت نوعی بافت الاستیک استکه درحین حرکت کشیده می شود. این پرده در ابتدای تولذ ضخیم است که با گذشت زمان و افزایش سن، از ضخامت آن کاهش می یابد و این در اثر سایش اتفاق می افتد. و به دلیل هورمون ها، فعالیت ها، قرار دادن تامپون یا رابطه جنسی خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهد.

پرده بکارت در طول دوره رشد و زمانی که وازن در حال رشد کردن است، تشکیل می گردد. واژن که به صورت لوله ای جامد اس همانطور که لوله حل می شود و دهانه واژن منبسط می شود، بقایای لوله پرده بکارت شما را تشکیل می دهد.

انواع پرده بکارت

پرده بکارت انواعی دارد که در ادامه به شرح هر کدام می پردازیم :

پرده بکارت حلقوی یا هلالی شکل

این نوع پرده بکارت، شکل های معمولی پرده بکارت محسوب می شوند. در بیشتر موارد، پرده بکارت در بدو تولد، دهانه واژن را احاطه می کند. این مورد همچون یک دونات است که به شکل هلالی در می آید.

پرده بکارت کریبریفرم

وضعیتی که در آن پرده بکارت حاوی سوراخ های کوچک زیادی است. ممکن است بتوانید از طریق سوراخ ها پریود شوید، اما وارد کردن تامپون کار راحتی نیست.

پرده بکارت بدون سوراخ

زمانی که پرده بکارت دهانه واژن را کاملا می پوشاند. بدین معناست که در دوره قاعدگی خون نمی تواند از واژن خارج شود و همین امر سبب برگشت خون به واژن شده و سبب درد می شود.

پرده بکارت ریز سوراخ شده

در صورتی که پرده بکارت کل دهانه واژن به غیر از یک سوراخ کوچک را بپوشاند. خون پریود می تواند از آن سوراخ کوچک خارج شود، اما ممکن است در گذاشتن یا برداشتن تامپون دچار مشکل شوید.

اگر دچار اختلال پرده بکارت هستید، می‌توان یک عمل جراحی جزئی به نام هیمنکتومی برای رفع پرده بکارت انجام داد. در طی این روش، بافت اضافی هیمنال برداشته می شود. این امر به جریان خون پریود از واژن اجازه می دهد و امکان استفاده منظم از تامپون را فراهم می کند.

انجام چه فعالیت هایی سبب پاره و یا آسیب دیدن پرده بکارت می شود؟

پرده بکارت بافتی انعطاف پذیر است که می تواند به تدریج و با افزایش سن فرسوده شود. با افزایش فرسودگی، این پرده پاره می شود و فرد احساس ناراحتی کرده و یا دچار خونریزی می شود. یک سری از فعالیت های رایجی که سبب پارگی پرده بکارت می شوند، به شرح زیر است :

  • تست پاپ اسمیر
  • دوچرخه سواری
  • ژیمناستیک
  • اسب سواری
  • بالا رفتن از ورزشگاه جنگلی
  • ورزش شدید
  • خودارضایی
  • قرار دادن تامپون
  • انجام معاینات لگن

دکتر بهاره مرادیان

متخصص زنان، زایمان و نازایی ​
- مدرک دکترای پزشکی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تهران
- مدرک تخصص زنان و زایمان و نازایی در سال ۹۷ از دانشگاه علوم پزشکی ایران و دارای بورد تخصصی زنان و زایمان

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *